Bel ons: 024 377 37 31
Volg ons:
YouTube als marketing tool: zo scoort je video in Google - We Are Konzept | internetbureau - Nijmegen

YouTube als marketing tool: zo scoort je video in Google

YouTube is de grootste zoekmachine na Google. (En voor de geïnteresseerden, Baidu staat op 3.) Het is wonderbaarlijk dat ondernemers niet meer gebruik maken van zo'n grote zoekmachine en haar potentie. En het gekke is dat het ontzettend makkelijk is. Zowel het scoren in YouTube zelf, als het daarmee ranken in Google. Waarom?

Lees meer
Als je mensen vraagt wat de op Google na grootste zoekmachine ter wereld is, wat krijg je dan voor antwoorden? Bing? Baidu? Yandex? Misschien zelfs Yahoo? Allemaal fout.

Waarom ranken YouTube-filmpjes zo goed?
Youtube.com, het hoofddomein, heeft een hoge domain authority (DA). Dit kun je zien als de potentie van een website: hoe goed een bepaald domein kan ranken, berekend door MOZ’s algoritme. YouTube heeft een 100/100 DA-score:

Domain authority is a score (on a 100-point scale) developed by Moz that predicts how well a website will rank on search engines. Use Domain Authority when comparing one site to another or tracking the “strength” of your website over time. We calculate this metric by combining all of our other link metrics—linking root domains, number of total links, MozRank, MozTrust, etc.—into a single score.

Je YouTube-video’s optimaliseren​
Het is logisch dat de subpages (video’s), ook goed ranken als ze goed opgebouwd zijn. Een YouTube-videopagina moet SEO-technisch goed in orde zijn, voor optimaal resultaat. Er zijn, net als op webpagina’s, regels waaraan je je moet houden voor een geoptimaliseerde pagina. Hoewel dit in Nederland niet zo’n bekende manier van marketing is, is het aardig aan het opkomen in de Amerikaanse SEO- en SEM-community. Het wordt met name gebruikt voor lokale bedrijven en lokale zoekopdrachten. Bijvoorbeeld ‘bijles Engels breda’ en ‘dakreparatie Barendrecht’.

Geplaatst door:

Davy

Tags:

Social Media Online marketing Video

Social media:

Samen met ons een succesvol online project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, advies of meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Contact

of bel ons op: 024 377 37 31

Het laatste nieuws

 • 11 - 10 - 2017
 • 2
 • 36

Sinds kort staat de nieuwe website van Bruisten Groen online!…

 • 25 - 09 - 2017
 • 2
 • 36

Een leuk presentje gekregen van onze tevreden klant @taxidermy_demuseumwinkel…

 • 18 - 09 - 2017
 • 0
 • 40

Het team van We Are Konzept heeft ook voor LOK uit Renkum een…

 • 04 - 09 - 2017
 • 1
 • 61

In de afgelopen periode heeft het team van We Are Konzept de…

©2012 - 2018. We Are Konzept internetbureau Nijmegen.
024 377 37 31