Bel ons: 024 377 37 31
Volg ons:
10 personalisatietips voor jouw webwinkel in 2016 - We Are Konzept | internetbureau - Nijmegen

10 personalisatietips voor jouw webwinkel in 2016

Kerstmis en oud en nieuw staan voor de deur en daarmee ook de ultieme gelegenheid voor webwinkels om een substantiële omzet te realiseren. In de weken voorafgaand aan sinterklaas en kerst ligt de weekomzet vaak tientallen procenten hoger dan de gemiddelde weekomzet en als het goed is, staat dus alles en iedereen in de startblokken.

Lees meer
Maar wat zou je volgend jaar nog beter kunnen doen? Ik leg met tien tips en voorbeelden uit wat webwinkeliers kunnen doen met personalisatie en waarom dat onderwerp hoog op de agenda moet staan in 2016.

De methoden zijn grofweg onder te verdelen in vier verschillende salestechnieken:
 • Creëer urgentie
 • Bied gepersonaliseerde promoties
 • Transparantie in verzendkosten en levertijden
 • Stimuleer extra bestedingen
 

Creëer urgentie

Urgentie is een effectieve motivator om bezoekers sneller door de sales-funnel te laten bewegen. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Dit werkt gedurende het hele jaar, maar ook tijdens de feestdagen zullen we het vaak terugzien. Shoppers staan in die periode al onder tijdsdruk om tijdig voor het begin van de feestdagen alle nodige aankopen te doen.

1. Voorraadniveau
Door het tonen van teruglopende voorraadaantallen worden bezoekers aangemoedigd sneller te beslissen en te kopen. Sommige personalisatieplatformen monitoren het voorraadniveau en kunnen bezoekers van productpagina’s informeren over de populariteit van een artikel en of de voorraad snel slinkt. Dergelijke platformen kunnen berichten tonen als ‘wacht niet te lang – slechts 6 items op voorraad’.2. Tijdelijke kortingen
Combineer urgentie met een promotie door de geldigheidsduur te limiteren. Toon een aftellende klok om de bezoekers te informeren hoeveel tijd nog resterend is om te kunnen profiteren van het aanbod.3. Limiteer het aantal coupons
Door een limiet te stellen aan het aantal beschikbare couponsde en realtime het resterende aantal te tonen, wordt ook een gevoel van urgentie opgewekt.Bied gepersonaliseerde promoties en kortingen

Benadruk promoties door deze prominent te tonen, geïntegreerd bovenaan de homepage of in een banner of pop-up. De kunst is promoties te bedenken die concurrerend zijn zonder teveel marge weg te geven. Dit kan bijvoorbeeld door aanbiedingen die geldig zijn bij aankoop vanaf een minimum aankoopbedrag.

4. Bied gepersonaliseerde korting
Gebruik personalisatie om aanbiedingen op maat te tonen aan prijsgevoelige bezoekers. Bied bijvoorbeeld 5 procent of 5 euro korting als een specifieke bezoeker artikelen in de winkelmand heeft achtergelaten ter waarde van 100 euro. Indien de niet afgerekende winkelmand artikelen bevat ter waarde van 500 euro, bied dan een hogere, aantrekkelijkere korting. Gepersonaliseerde kortingen kunnen ook worden toegevoegd in e-mailpromoties, waarbij verschillende coupons worden verstuurd naar verschillende typen bezoekers.5. Voeg een automatisch toegepaste korting toe aan e-mails
E-mails die een persoonlijke aanbieding of voucher bevatten, zijn populair onder consumenten en kunnen een forse bijdrage leveren aan het aantal bezoekers.

Een goede manier is een automatisch toegepaste kortingscode in retargeting e-mails te verwerken. Kortingscodes kunnen namelijk snel worden vergeten of verloren. Een automatisch toegepaste kortingscode daarentegen, wordt zonder extra handeling verwerkt bij het afrekenen. Webwinkels kunnen de kracht van de promotie vergroten door deze te tonen in een speciale welkomstboodschap aan bezoekers afkomstig van een klik op de aanbieding in de e-mail.6. Dagelijkse kortingen voor specifieke producten
Naast algemene sales kunnen 24-uurskortingen worden aangeboden voor specifieke productcategorieën en gebaseerd op het bezoekersprofiel en interesses. Bied bijvoorbeeld een discount op herenmode op de ene dag, damesschoenen de volgende dag enzovoort. Zo biedt Wehkamp bijvoorbeeld een dagelijkse promotie met elke dag een product van een andere categorie. De kortingen kunnen verder worden gepersonaliseerd op basis van het bezoekersprofiel.


 

Transparantie in verzendkosten en levertijden

De dichtheid van het distributienetwerk en de locatie van distributiecentra beïnvloeden de verzendkosten en leverdatum, zeker bij internationale levering.

7. Maak verzendkosten duidelijk en zo laag mogelijk
Een recent gepubliceerd onderzoek van NRF (National Retail Federation, naar eigen zeggen ‘s werelds grootste retailhandelsassociatie), toonde dat gratis verzending bijna de helft van de shoppers beïnvloedt in de keuze waar te winkelen. Gratis verzending is daarom indien mogelijk een absolute aanrader. Geotargeting stelt webwinkels in staat te weten waar een bezoeker zich bevindt en daar de boodschap met betrekking tot verzendkosten op af te stemmen.

8. Geotargeting voor levertijd
Klanten die winkelen voor een specifieke feestdag (kerst, oud en nieuw, valentijn, moederdag etc.), willen de bestelde spullen uiteraard op tijd in huis hebben. Met geotargeting kunnen gepersonaliseerde deadlines voor tijdige levering worden getoond op basis van de locatie van de bezoeker.


 

Stimuleer extra bestedingen

Stimuleer de bezoeker van jouw website extra te besteden door upsell en cross-sell en aanverwante producten in de winkelmand.

9. Profiteer van upsell en cross-sell kansen
Een automatische aanbeveling van vergelijkbare producten kan ervoor zorgen dat producten met een hogere aanschafprijs of met een hoger margepercentage worden getoond. Vanzelfsprekend dienen alleen producten te worden gesuggereerd die op voorraad zijn, daarbij ook rekening houdend met individuele opgegeven voorkeuren zoals kledingmaat.10. Toon aanverwante producten in de winkelmand
Het implementeren van een cross-sell-strategie die effectief wordt na het toevoegen van een product aan de winkelmand is onmisbaar. Het volgende is een voorbeeld van cross-sell in de winkelmand: een aanbieding op kussenslopen, nachttafel en matras passend bij het reeds gekozen bed.


 

Conclusie

Significant meer rendement halen uit bestaande bezoekers is voor webwinkels binnen handbereik door het slim inzetten van personalisatietechnieken. Gezien de alsmaar toenemende concurrentie is personalisatie onmisbaar.

Veel webwinkels benutten nog onvoldoende de vele mogelijkheden en dat is met de aankomende feestdagen voor de deur een enorm gemiste kans. De juiste strategie en combinatie van personalisatietechnieken werkt als een shot adrenaline voor een webwinkel en staat garant voor een forse conversieverbetering. Een cruciaal goed voornemen voor 2016, voor webwinkels, moet dus de inzet van personalisatie zijn.

Samen met ons een succesvol online project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, advies of meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Contact

of bel ons op: 024 377 37 31

Het laatste nieuws

 • 11 - 10 - 2017
 • 2
 • 36

Sinds kort staat de nieuwe website van Bruisten Groen online!…

 • 25 - 09 - 2017
 • 2
 • 36

Een leuk presentje gekregen van onze tevreden klant @taxidermy_demuseumwinkel…

 • 18 - 09 - 2017
 • 0
 • 40

Het team van We Are Konzept heeft ook voor LOK uit Renkum een…

 • 04 - 09 - 2017
 • 1
 • 61

In de afgelopen periode heeft het team van We Are Konzept de…

©2012 - 2018. We Are Konzept internetbureau Nijmegen.
024 377 37 31