Bel ons: 024 377 37 31
Volg ons:
Snel, rauw & direct: grijp je kans op Snapchat zakelijk! - We Are Konzept | internetbureau - Nijmegen

Snel, rauw & direct: grijp je kans op Snapchat zakelijk!

Snapchat. Misschien ben je er nog niet aan begonnen. Maar dat is zonde, als je 1) een bedrijf hebt 2) in marketing of communicatie werkt of 3) belang hebt bij een groot online bereik. Lees waar het om draait en hoe je ze pakt: kansen op Snapchat.

Lees meer
Snapchat is een razendsnel groeiend platform. Meer dan 100 miljoen gebruikers zijn er dagelijks actief en zorgen samen voor meer dan 5 miljard videoviews per dag. Het is rauwer dan Instagram, leuker dan Twitter en simpeler dan Facebook. Bijna net zo live als Periscope. Vrijwel net zo gericht op video als Vine. Het heeft, kortom, kenmerken van wat we al kennen. Maar toch verschilt het wezenlijk van al die andere online platformen.

Zo bestaan alle updates uit foto’s en video’s die je met je smartphonecamera maakt. Ze zijn hooguit 10 seconden lang zichtbaar (vaak veel korter). En na 24 uur verdwijnen ze weer. Door gedurende die 24-uur ‘snaps’ te maken die op elkaar aansluiten, ontstaat een verhaal. Of gewoon een serie losse verhalen, net wat je leuk vindt.

Het is snel, simpel, ongeduldig, rauw en direct. Snapchat geeft je een kijkje in het leven van bekende en onbekende mensen. Of in de belevenissen van je favoriete football-team, vrijwel live, vanaf het veld. Geen wonder dat het zo populair is!

Wat werkt op Snapchat

Snapchat is een speels medium. De foto’s en video’s van wat er om je heen gebeurt, kun je opleuken en interessanter maken door erop te schrijven, emoji’s toe te voegen, rare bekken te trekken met behulp van een feature die ‘lenses’ heet en natuurlijk: tekenen. Klinkt kinderachtig? Het is een doorslaande hit vanwege de eindeloze creativiteit die het in gebruikers oproept.

Creatief of niet: wat het beste werkt op Snapchat is toch gewoon het delen van wat je ziet, denkt, weet, voelt en meemaakt. Niets is tenslotte zo verslavend als een kijkje in het leven van anderen.

Kijk mee met social media-goeroes, topsporters en gewone mensen. En kijk hier en daar mee achter de schermen van bedrijven.
 

Snapchat voor bedrijven

Waar mensen online tijd doorbrengen, liggen over het algemeen kansen voor bedrijven. Snapchat is geen uitzondering. Het advertentieplatform staat nog in de kinderschoenen. Het maakt gebruik van de gecureerde content op Snapchat en ziet er veelbelovend uit. Het zal nog even duren voor het voor iedere kleine adverteerder beschikbaar en betaalbaar is. Maar eigenlijk is dat niet erg, want niets let je om een gewoon gebruikersaccount aan te maken. Sterker nog, het zou een logische zet zijn om in ieder geval je merknaam als gebruikersnaam te claimen, voor het geval dat.

In de VS zie je bedrijven al langere tijd onderzoeken wat op Snapchat werkt en wat niet, en hoe de snapchat-doelgroep bereikt kan worden op de manier die precies die doelgroep aanspreekt.

Overigens leidt dat vaak tot het gebruik van Snapchat als aanjager van andere, bestaande online kanalen. Interessant, omdat Snapchat bij uitstek een platform is dat niet gericht is op het doorklikken naar andere content buiten Snapchat (heel anders dan bijvoorbeeld Twitter).
 

Een spannende stap

Of het bedrijven gaat lukken om de kansen die Snapchat biedt ook te pakken, is maar de vraag. Want Snapchat eist een persoonlijke aanpak. Het vraagt om interactie, reactie en ‘echte mensen’. Snapchatters verwachten dat je er bent, dat je reageert, dat je ze terug volgt, dat je regelmatig content plaatst en dat je reageert op hun berichten. Niet onmogelijk om te organiseren, maar voor veel bedrijven wel een spannende stap!

De oplossing is simpel: zoek binnen je bedrijf de collega of collega’s die het medium kennen en begrijpen (en dus al gebruiken). Want wat werkt op Instagram of Facebook, werkt niet op Snapchat. Dus zoek de kenners en schakel hen in om geschikte content te maken en echt contact te maken met de doelgroep. Geef die collega een goede nieuwe smartphone met een goede camera. Doe ervaring op, bouw aan je account. En leer zo waar de kansen liggen.

Geplaatst door:

Martijn

Tags:

Social Media Online marketing

Social media:

Samen met ons een succesvol online project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, advies of meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Contact

of bel ons op: 024 377 37 31

Het laatste nieuws

 • 11 - 10 - 2017
 • 2
 • 36

Sinds kort staat de nieuwe website van Bruisten Groen online!…

 • 25 - 09 - 2017
 • 2
 • 36

Een leuk presentje gekregen van onze tevreden klant @taxidermy_demuseumwinkel…

 • 18 - 09 - 2017
 • 0
 • 40

Het team van We Are Konzept heeft ook voor LOK uit Renkum een…

 • 04 - 09 - 2017
 • 1
 • 61

In de afgelopen periode heeft het team van We Are Konzept de…

©2012 - 2018. We Are Konzept internetbureau Nijmegen.
024 377 37 31