Bel ons: 024 377 37 31
Volg ons:
Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic] - We Are Konzept | internetbureau - Nijmegen

Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic]

Als je effectief met social media aan de slag wilt gaan, is de eerste stap die je maakt het opzetten van een strategie en een plan van aanpak. Daarmee krijg je inzicht en heb je een duidelijk doel voor ogen. Onderdeel van dit plan is het definiëren van je doelgroep én onderzoeken op welke platformen die actief is.

Lees meer

Waar bevindt jouw doelgroep zich?

Recente cijfers opzoeken van de populairste socialmedia-platformen van dit moment, is niet voldoende om inzicht te krijgen welke platformen jouw doelgroep gebruikt. Het kan een richtlijn zijn om verder onderzoek te doen naar het gebruik van deze platformen door je klanten. Iedere generatie is in meer of mindere mate actief op een socialmedia-platform. Bekijk de onderstaande infographic voor feiten en cijfers over het gebruik van social media door de verschillende generaties. De cijfers zijn met name gebaseerd op de Amerikaanse gebruikers, maar dat maakt de visual niet minder interessant.
 

Feiten en cijfers op een rij

Naast deze specifieke informatie, laat de visual ook interessante statistieken zien over het gebruik van social media in het algemeen. Momenteel zijn er wereldwijd 2,3 miljard actieve socialmedia-gebruikers. Ruim 90 procent van de retail brands maakt gebruik van minstens twee platformen. Op Facebook wordt iedere seconde zes nieuwe profielen aangemaakt. Dagelijks wordt op Twitter 500 miljoen berichten en op Instagram meer dan 80 miljoen foto’s gepubliceerd.
Cijfers die aantonen dat je als ondernemer niet om social media heen kan. De ontwikkelingen gaan snel, het aantal gebruikers stijgt iedere dag. Wil je meer weten over hoe jouw doelgroep social media gebruikt? Bekijk dan de infographic hieronder. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

het-gebruik-van-social-media-per-generatie-infographic

Geplaatst door:

Robin

Tags:

Social Media Online marketing

Social media:

Samen met ons een succesvol online project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, advies of meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Contact

of bel ons op: 024 377 37 31

Het laatste nieuws

 • 11 - 10 - 2017
 • 2
 • 36

Sinds kort staat de nieuwe website van Bruisten Groen online!…

 • 25 - 09 - 2017
 • 2
 • 36

Een leuk presentje gekregen van onze tevreden klant @taxidermy_demuseumwinkel…

 • 18 - 09 - 2017
 • 0
 • 40

Het team van We Are Konzept heeft ook voor LOK uit Renkum een…

 • 04 - 09 - 2017
 • 1
 • 61

In de afgelopen periode heeft het team van We Are Konzept de…

©2012 - 2018. We Are Konzept internetbureau Nijmegen.
024 377 37 31