Bel ons: 024 377 37 31
Volg ons:
Visuele content: zo springt jouw content écht in het oog [infographic] - We Are Konzept | internetbureau - Nijmegen

Visuele content: zo springt jouw content écht in het oog [infographic]

Met een paar minuten scrollen door je socialmedia-accounts, krijg je veel informatie tot je. Zoveel dat je brein de informatie gaat filteren. En dan vallen berichten met foto’s, afbeeldingen en video’s het meeste op. Visuele content heeft een hoger effect en daarom zetten steeds meer bedrijven en organisaties deze vorm van contentmarketing in.

Lees meer
Ook in 2017 zal dit het geval zijn, aldus Creately, de maker van de onderstaande infographic. Marketeers zien de voordelen van visuele communicatie en hebben allemaal een belangrijk doel voor ogen: zorgen dat je doelgroep jouw boodschap niet alleen hoort, maar er ook actie op onderneemt. En met de cijfers die in de visual genoemd staan, kun je niet anders zeggen dat visuele communicatie een rol moet krijgen in de communicatie en marketing van iedere onderneming. We verwerken de informatie 60.000 keer sneller dan tekst en 85 procent van de consumenten maakt een beslissing over het aanschaffen van een product na het zien van een productvideo.
 

Visuale content: ga doordacht te werk

De afgelopen jaren heeft visuele communicatie de nodige aandacht gekregen bij marketeers. Zo geeft in een onderzoek bijna driekwart van de marketeers aan visuele content te gebruiken in socialmedia-marketing. En zal over twee jaar 80 procent van al het internetverkeer in de vorm van video zijn.

Het belangrijkste bij het inzetten van visuele content is de strategie. Want even snel een video maken voor je blog of een afbeelding toevoegen aan je Facebook-bericht, wil niet zeggen dat je succes boekt. Je moet doordacht te werk gaan en kijken waar jouw doelgroep op zit te wachten. Weet jij wie je doelgroep is? En wat houdt hem bezig? En waar bevindt hij zich? Die informatie is belangrijk om content op maat te leveren.

Misschien helpen de 5 tips die in de infographic genoemd staan, je op weg. Benieuwd naar deze aandachtsgebieden om jouw contentmarketing efficiënter in te zetten? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken.

visual_communication_marketing
 

Samen met ons een succesvol online project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, advies of meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Contact

of bel ons op: 024 377 37 31

Het laatste nieuws

 • 11 - 10 - 2017
 • 2
 • 36

Sinds kort staat de nieuwe website van Bruisten Groen online!…

 • 25 - 09 - 2017
 • 2
 • 36

Een leuk presentje gekregen van onze tevreden klant @taxidermy_demuseumwinkel…

 • 18 - 09 - 2017
 • 0
 • 40

Het team van We Are Konzept heeft ook voor LOK uit Renkum een…

 • 04 - 09 - 2017
 • 1
 • 61

In de afgelopen periode heeft het team van We Are Konzept de…

©2012 - 2018. We Are Konzept internetbureau Nijmegen.
024 377 37 31