Bel ons: 024 377 37 31
Volg ons:
Met deze socialmedia-factsheet weet je waar jouw doelgroep is [infographic] - We Are Konzept | internetbureau - Nijmegen

Met deze socialmedia-factsheet weet je waar jouw doelgroep is [infographic]

Social media inzetten voor je communicatie- en marketingactiviteiten: er zijn veel artikelen over geschreven hoe je als ondernemer hiermee moet omgaan. Er zijn mooie cases van organisaties en merken die succesvol zijn. Anderen blijven worstelen met de vraag welke platformen ze moeten inzetten om hun doelgroep te bereiken.

Lees meer

Waar is jouw doelgroep?

Om je op weg te helpen heeft Tracx feiten en cijfers over zeven populaire socialmedia-platformen voor je verzameld en gevisualiseerd in de onderstaande infographic. De gegevens zijn met name gebaseerd op Amerikaanse gebruikers, maar dat maakt de visual niet minder interessant. Met deze richtlijnen kun je nadenken over je strategie en een effectieve keuze maken over welk platform je wil inzetten.
 

Wereldwijd 2,8 miljard gebruikers

Dat social media populair zijn, dat is een feit. Wereldwijd zijn er 2,8 miljard actieve socialmedia-gebruikers, een stijging van 22 procent in een jaar tijd. Van de gebruikers is 28 procent actief op één platform, 24 procent maakt gebruik van twee platformen en 16 procent beschikt over een account op drie verschillende sociale netwerken. Richt jij je met je marketing op vrouwen, dan is Pinterest hét platform waar je aanwezig moet zijn. De groepen Millennials en Generatie X bereik je het beste op Facebook, en YouTube trekt meer mannelijke gebruikers aan.
Wil je meer weten over het gebruik van social media door specifieke groepen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

 

Geplaatst door:

Martijn

Tags:

Social Media Online marketing

Social media:

Samen met ons een succesvol online project starten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, advies of meer informatie. Wij helpen je graag verder.

Contact

of bel ons op: 024 377 37 31

Het laatste nieuws

 • 11 - 10 - 2017
 • 2
 • 36

Sinds kort staat de nieuwe website van Bruisten Groen online!…

 • 25 - 09 - 2017
 • 2
 • 36

Een leuk presentje gekregen van onze tevreden klant @taxidermy_demuseumwinkel…

 • 18 - 09 - 2017
 • 1
 • 40

Het team van We Are Konzept heeft ook voor LOK uit Renkum een…

 • 04 - 09 - 2017
 • 1
 • 61

In de afgelopen periode heeft het team van We Are Konzept de…

©2012 - 2018. We Are Konzept internetbureau Nijmegen.
024 377 37 31