De Museumwinkel

Een meertalige Opencart webshop voor een prijswinnend preparateursbedrijf

De Museumwinkel.com is een officieel erkend en prijswinnend preparateursbedrijf. 5 gediplomeerde preparateurs en 2 entomologen werken vanuit een eigen atelier achter de winkel altijd aan de beste kwaliteit in opgezette dieren. Je vindt er unieke cadeaus en interieur decoratie zoals onder andere: prachtige decoratieve opgezette vlinders, dieren, vogels en insecten, maar ook stolpen, skeletten, schedels en fossielen. In hun winkel in Nijmegen kun je rondkijken alsof je in een museum bent, maar hier is alles te koop is.

Internetbureau We Are Konzept ontwikkelde voor De Museumwinkel een resultaatgerichte (meertalige) webshop die aansluit bij de doelgroep en geoptimaliseerd is voor conversies.

Details / kenmerken
  • Uniek vormgegeven webshop
  • Gebouwd op het OpenCart platform
  • Geoptimaliseerd voor conversies
  • Wereldwijde verkoop door meertalige webshop
  • Maatwerk koppeling met Logxstar verzendingen
  • Maatwerk productenbeheer module ontwikkeld
De Museumwinkel

De vraag / situatie

De Museumwinkel maakte al gebruik van een oudere versie van OpenCart (1.5) en waren op zoek naar een partij die ruime ervaring had in het ontwikkelen van sterke OpenCart 3 webshops. Een uniek ontwerp, geoptimaliseerd voor conversies en meertalig waren wensen/eisen waar De Museumwinkel naar op zoek was. Daarnaast wilde ze eenvoudiger producten kunnen beheren en waren ze op zoek naar een nieuwe verzendleverancier.

De oplossing

Wij adviseerde De Museumwinkel een OpenCart 3 webshop, waarbij de gestelde wensen als een meertalige omgeving goed te integreren zijn. Voor gebruiksgemak voor contentmanagers komt er een maatwerk productenbeheer module en verzendingen gaan verlopen via Logxstar. Om de website zo snel mogelijk te laten werken op alle apparaten is er gekozen voor caching.

Het resultaat

Na 3 maanden intensief ontwikkelen staat er nu een meertalige webshop met meer dan 1.000 uniek geprepareerde producten, klaar voor wereldwijde verkoop

Door het herleiden van de locatie van de bezoekers gaan zij direct naar de webshop van het juiste land met bijbehorende taal. De webshop is geschikt voor alle apparaten (responsive), geoptimaliseerd voor snelheid (door o.a. caching) én sterk in gebruikersgemak door handige meldingen, heldere voordelen/usp's, en snel en eenvoudig te bestellen producten vanuit slechts 1 pagina (OnePageCheckout).

Het meertalig contentbeheer is een handomdraai gedaan door de contentmanagers van De Museumwinkel door de maatwerk productenbeheer module. Internationaal kan veilig worden betaald via betaalmethodes als iDeal, Creditcard en Paypal. Voor verzending is er een koppeling ontwikkeld met Logxstar waarbij daarnaast automatisch verzendlabels worden gegenereerd.

  • Groei wereldwijde verkoop door verbeterde sales-funnel en online vindbaarheid
  • Stijging in conversieratio door conversie optimalisatie
Is jouw OpenCart webshop ook toe aan vernieuwing?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je verder in de online wereld.

Relevante projecten.